6 maj 2023
16:00

Roslagsbro IF

Tung förlust i derbyt mot Riala

I omgång två väntade derby på ett soligt Norrtälje Sportcentrum. Matchen kom att få en riktigt derbykaraktär med mycket kamp och mindre skönspel vilket just idag inte gynnade oss.

Redan i inledningen av matchen märker vi att det kommer bli en intensiv match med många dueller. Vi försöker få igång vårt uppbyggnadsspel och lyckas relativt bra att spela oss ur pressen och ta oss till motståndarnas planhalva. Väl där har vi dock svårt att hitta kombinationer för att skapa målchanser. Riala har en stark centrallinje och ger oss inte tid att hitta våra avgörande passningar. Dessutom skapar de snabba omställningar vilket straffar oss vid några tillfällen. I minut 17 lyckas de, efter en tilltrasslad situation utanför straffområdet, trycka dit 1-0 otagbart för vår målvakt.
Första halvlek fortsätter i samma mönster. Vi försöker hitta vårt spel men blir straffade defensivt med omställningar från Riala. Charlie i målet lyckas dock avvärja de lägen som uppkommer.

Efter ett bra snack i halvtid hoppas vi i andra halvlek kunna sätta press på Riala, hitta vårt fina passningspel och framför allt vinna duellspelet. Dessvärre är det en dag då vi inte riktigt kommer upp i nivå. Motståndarna är lite hungrigare än oss, passningarna sitter inte riktigt där och lagdelarna harmoniserar inte med varandra. Inget av lagen lyckas skapa några riktigt vassa målchanser i andra halvlek. Under de sista minutrarna flyttar vi upp fler spelare för en sista push men förutom ett distansskott från Maja hittar vi inte några fler målchanser.

Sett till matchen och målchanser ett rättvist resultat. Vi kommer tillbaka starka till nästa omgång!